KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

KÖRÖSNAGYHARSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Körösnagyharsány – élhető település

A Támogatás Összege:

30.825.523,-Ft

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00043

A projektről

Kedvezményezett: Körösnagyharsány Község Önkormányzata

Cím: 5539 Körösnagyharsány, Kossuth tér 8.

Adószám: 15344760-1-04

Elérhetőség:

E-mail: knhph@freemail.hu 

Telefon: 06 66 499 001

Képviseli: Győri Zoltán Polgármester

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BS1-2022-00043

Projekt cím: Körösnagyharsány – élhető település

Támogatási összeg: 30.825.523,-Ft

Projekt tervezett fejezése: 2024.12.31.

Körösnagyharsány Község Önkormányzata fejlesztési elképzelései között szerepel a településen egy közösségi célt szolgáló kondipark és filagória építése, zöld terület fejlesztése, valamint csapadék- és belvízelvezető csatornarendszer fejlesztése. A TOP PLUSZ pályázati kiírások megjelenését követően lehetőség nyílt az önkormányzat számára, hogy támogatási kérelmet nyújtson be a fejlesztési elképzeléseik megvalósítására. 

A projekt keretében az alábbi, a felhívás szerinti főtevékenység megvalósítása történhet meg, mely komplex fejlesztést eredményez a településen: 

– „A” főtevékenység: Települési kék infrastruktúra fejlesztése (vízgazdálkodási beavatkozások)

 A tervezett vízi létesítmény célja a területére hulló csapadékvíz elvezetése, kezelése. A közterület beépítettsége szükségszerűvé tette a csapadékvíz kezelését. A választott műszaki megoldások a helyszíni vizsgálatot követően kerület meghatározásra. A vízgyűjtő területet és a vízmennyiséget a közterületekre, valamint azok közvetlen környezetére korlátozódik. Ezzel is csak a veszélyeztetett szűk utcákban keletkező vízmennyiség kerül elvezetésre. A lakóingatlanok hátsó kertjeiben a csapadékvíz helyben tartása számbevételre került. A keletkezett csapadékvíz a tervezet csatornákon keresztül a befogadóba gravitál. Mindösszesen 280m nyílt burkolt vízvisszatartós kivitelű 315m hosszú földmedrű és 50m padkafolyóka létesül. A tervezett zárt csatorna alá 10 cm vtg. homokágyazat kerül kiépítésre

– „C” főtevékenység: Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések 

Az egészséges életmód szerves része a sportolás is. Az Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód és a sport népszerűsítésére. A sportoláshoz, a sportprogramokhoz való hozzáférés a helyi körülményeket figyelembe véve, a település minden lakója számára elérhető. Ezért az Önkormányzat célul tűzte ki egy kültéri kondi park létesítését amivel a lakosság igényét ki tudja elégíteni a mozgásra pihenésre vágyó emberek itt megtalálhatják a számukra kedvező lehetőségeket. A kondi park mellett egy nyitott filagória építése is cél. Amivel az Alföldi Kék túra útvonal egyik pihenőhelyét célozta meg. A pihenőhely szerves részét képezi a telepítendő fák és cserjék is, ezáltal egy kellemes meghitt környezet fogadja a látogatókat, mely összesen 1925m2 területet érint. A részletes műszaki tartalmat a pályázat részeként becsatolt műszaki leírás tartalmazza.

Projekt Dokumentumok

Kapcsolat

KÖRÖSNAGYHARSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
5539 Körösnagyharsány, Kossuth tér 8.
15344760-2-04
Győri Zoltán polgármester
tel: (66)499-001
fax: (66)499-044
e-mail:knhph@freemail.hu