KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

MEZŐGYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Helyi piac kialakítása Mezőgyán Községben

A Támogatás Összege:

42 522 969 FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.1.3-16-BS1-2017-0008

A projektről

Helyi piac kialakítása Mezőgyán Községben

Mezőgyán Község Önkormányzata a TOP-1.1.3-16-BS1-2017-0008 „Helyi gazdaságfejlesztés – Helyi piac kialakítása Mezőgyán Községben” című pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt célja egy korszerű piaci infrastruktúra kialakítása, tekintettel arra, hogy a községben jelenleg nem megfelelően megoldott a helyi termelők termékeinek árusítása.

A fejlesztés révén az Árpád utca 33. szám alatt egy 145 m2 összterületű piactér lesz kialakítva 4 darab fedett piaci árusítóhellyel, akadálymentesített illemhelységgel illetve parkolókkal. A piaci árusítóhelyek között burkolt gyalogos átjáró épül, illetve a pavilonok megközelítése érdekében burkolt bejáróút kerül kiépítése. A piacnál a gépkocsival érkezők részére parkolási lehetőség biztosítása megoldott lesz, a kerékpárral érkezők számára pedig a kerékpárjuk tárolására alkalmas hely kerül kialakításra.

A kivitelezést követően egy olyan, rendezett piactér került kialakításra, amely minden hatályos jogszabályi követelménynek meg fog felelni. Az önkormányzat a jövőben így már nem csak a hivatal épületében, hanem az új piactéren is tudja a lakosságot aktuális hirdetések, tájékoztatók útján hasznos információhoz juttatni térítésmentesen. Ezen felül akár fizetett hirdetéseket elhelyezése is lehetséges lesz a területen, amely plusz bevételt jelenthet az önkormányzat részére. A beruházás révén egy komplex, vonzóan kialakított helyi piactér jön létre, amely az értékesítési funkción mellett képes önálló közösségi térré, élményhelyszínné válni.

A pályázattal a település önkormányzata támogatja a helyi gazdaság fejlesztését, a helyi gazdák, gazdálkodók piacra jutását. Célunk, hogy az itt megjelenő vállalkozások, vállalkozók és őstermelők között hosszú távú együttműködés alakuljon ki, így a településen élők életminősége javuljon.

A megvalósítás helyszíne: 5732 Mezőgyán; Árpád u. 33.; Hrsz 3.

Projekt összköltségvetése: 42 522 969 Ft

A projekt befejezésének várható dátuma: 2019.12.31.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Projekt Dokumentumok

Kapcsolat

Mezőgyán Község Önkormányzata
5732 Mezőgyán, Árpád 37.
15725156-1-04
Dani Attila polgármester
tel: (66)495-100
e-mail: onkormanyzat@mezogyan.hu