KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

KEVERMES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

KEVERMES POLGÁRMESTERI
HIVATAL ÉPÜLETÉNEK
ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

A Támogatás Összege:

47,65 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00059

A projektről

Kedvezményezett neve: Kevermes Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Kevermes Polgármesteri Hivatal épületének energetikai felújítása

Szerződött támogatás összege: 47,65 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

Az 5744 Kevermes, Jókai utca 1. (835 hrsz) szám alatt található, a polgármesteri hivatalnak otthont adó épület energetikai szempontból elavult, jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása „HH”, azaz „gyenge” minősítésű. Az épület fűtött alapterülete: 525,5 m2. Egyszintes, pince nélküli. Az épület a település központjában található, az ingatlan külső felújítására az elmúlt húsz év során nem került sor, csupán állagmegóvás történt. Az épület polgármesteri hivatalként működik, ennek megfelelő helyiségkialakítással. Az év minden munkanapján nyitva van. Funkcióját tekintve irodaépület, az energiaigény tervezési adatokat is ez határozza meg. A működési költségek csökkentése, valamint a kibocsátott szén-dioxid mennyiségének mérséklése érdekében javasolt a jelenlegi nyílászárók cseréje, a külső falak és a födém szigetelése. A javaslat megvalósításával „DD”, azaz „korszerűt megközelítő” minősítés érhető el.

Jelen projekt célja a település polgármesteri hivatalának energetikai korszerűsítése, ami által csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke, valamint javulnak az önkormányzat működési feltételei.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Tervezett épületenergetikai fejlesztések:

– Utólagos külső oldali hőszigetelés

– Műanyag nyílászáró csere / korszerűsítés

– Egyéb gépészeti korszerűsítés

A fejlesztési változatok meghatározása során költséghatékonysági- és műszaki szempontok alapján az alábbi javaslat született: a határoló szerkezetek felújítása a költségoptimalizált követelményszintig, a nem műanyag nyílászárók cseréje fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárókra. Az épület szabadon állóan helyezkedik el, így körben lehetőség van a homlokzati hőszigetelés kialakítására. A födém és a tetőszerkezet lehetővé teszi a padlásfödém utólagos hőszigetelését.

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:

A projekt hosszú távú célja a település ökológiai lábnyomának csökkentése és fenntartható működéséhez való hozzájárulás. A fejlesztéssel az épület fenntartási kiadásai csökkennek, a településen élők életminőségének javul a települési környezet fejlesztésével.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00059

Kapcsolat

Kevermes Nagyközség önkormányzata
5744. Kevermes,Jókai u. 1.
15725194-2-04
Lantos Zoltán polgármester
tel: (68)434-001
fax: (68)434-001
e-mail:kevermes.polgi@globonet.hu