KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

KEVERMES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A CSALÁDSEGÍTŐ, GONDOZÁSI ÉS
SZOCIÁLIS KÖZPONT ÉPÜLETÉNEK
ENERGIAHATÉKONYSÁGI CÉLÚ
KORSZERŰSÍTÉSE

A Támogatás Összege:

64,62 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00058

A projektről

Kedvezményezett neve: Kevermes Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: A kevermesi Családsegítő, Gondozási és Szociális Központ épületének energiahatékonysági célú korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 64,62 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

Az 5744 Kevermes, Jókai utca 3. (835 hrsz) szám alatt található, Családsegítő, Gondozási és Szociális Központnak otthont adó épület energetikai szempontból elavult, jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása „EE”, azaz „átlagosnál jobb” minősítésű. Az épület fűtött alapterülete: 596,4 m2. Egyszintes, pince nélküli. Az épület szociális otthonként működik, ennek megfelelő helyiségkialakítással. Az év minden napján nyitva van. Funkcióját tekintve egyéb épület, az energiaigény tervezési adatokat is ez határozza meg. A működési költségek csökkentése, valamint a kibocsátott szén-dioxid mennyiségének mérséklése érdekében javasolt a jelenlegi nyílászárók cseréje, a külső falak és a födém szigetelése. A javaslat megvalósításával „CC”, azaz „korszerű” minősítés érhető el.

 

Jelen projekt célja az épület energetikai korszerűsítése, ami által csökken a szén-dioxid kibocsátás mértéke. A fejlesztés által javulnak az intézmény működési feltételei, valamint az ott élők és a szolgáltatásokat igénybevevők életkörülményei.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Tervezett épületenergetikai fejlesztések:

– Utólagos külső oldali hőszigetelés

– Műanyag nyílászáró csere / korszerűsítés

– Egyéb gépészeti korszerűsítés

 

A fejlesztési változatok meghatározása során költséghatékonysági- és műszaki szempontok alapján az alábbi javaslat született: a határoló szerkezetek felújítása a költségoptimalizált követelményszintig, a nem műanyag nyílászárók cseréje fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárókra. A fűtéskorszerűsítés keretében pedig a helyiségenkénti szabályozást lehetővé tevő termosztatikus radiátorszelepek beépítése valósul meg. Az épület szabadon állóan helyezkedik el, így körben lehetőség van a homlokzati hőszigetelés kialakítására. A födém és a tetőszerkezet lehetővé teszi a padlásfödém utólagos hőszigetelését.

 

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:

A projekt hosszú távú célja a település ökológiai lábnyomának csökkentése és fenntartható működéséhez való hozzájárulás. A fejlesztéssel az épület fenntartási kiadásai csökkennek, a településen élők életminőségének javul a települési környezet fejlesztésével.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00058

Projekt Dokumentumok

Kapcsolat

Kevermes Nagyközség önkormányzata
5744. Kevermes,Jókai u. 1.
15725194-2-04
Lantos Zoltán polgármester
tel: (68)434-001
fax: (68)434-001
e-mail:kevermes.polgi@globonet.hu