KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

KARDOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

ORVOSI RENDELŐ KIALAKÍTÁSA FUNKCIÓJÁT VESZTETT ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETBEN KARDOS TELEPÜLÉSEN

A Támogatás Összege:

32,89 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-4.1.1-15-BS1-2016-00036

 A projekt megvalósításának időtartama: 2017.05.31-2018.12.31.

A projektről

Orvosi rendelő kialakítása funkcióját vesztett önkormányzati épületben Kardos településen

Kardos Község Önkormányzata 2017 júniusában a TOP-4.1.1-15 kódszámú, Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése c. pályázati felhívás keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A megítélt támogatás összege: 32,89 millió Ft.

A pályázat célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozása. A fejlesztés eredményeként a kardosi háziorvosi szolgálat egy új ingatlanban kezdheti majd meg működését, amely teljes felújításra kerül. A projektnek köszönhetően az épület teljes akadálymentesítése megtörténik. A beruházás során az ingatlan ácsszerkezete, tetőhéjazata cserére kerül, külső hőszigetelő réteget kap, illetve a külső akadálymentesítés is megtörténik. A fűtési rendszer korszerűsítésnek köszönhetően egy kondenzációs kazán biztosítja majd a gazdaságos fűtési rendszert. A működési költségek további csökkentése érdekében a villamos hálózatra kapcsolt polikristályos napelemes rendszer telepítése is megtörténik. Az épületek munkatereiben az elektromos világítótestek, alapvezetékek szükség szerinti cseréjére is sor kerül.
A projekt keretében a korszerű ellátás biztosításhoz elengedhetetlen eszközök is beszerezhetővé válnak, így a továbbiakban a kardosi háziorvosi rendelő eszközparkját modern EKG, asztali vérnyomásmérő, állítható magasságú vizsgálóágy, pulzoximéter és további kisebb eszközök bővítik.

A megvalósítás helyszíne:5552 Kardos, Gyomai út 20.

A projekt megvalósításának időtartama: 2017.05.31-2018.12.31.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A projektről bővebb információt a www.kardos.hu oldalon található.

Kardos, 2017.07.13.

Projekt Dokumentumok

  1. december 10.

MEGÚJULT ORVOSI RENDELŐ VÁRJA A KARDOSIAKAT

Lezárult Kardos Község Önkormányzatának „Orvosi rendelő kialakítása funkcióját vesztett önkormányzati épületben Kardos településen” című pályázata, melynek keretében 30,8 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a település az európai uniós forrásnak köszönhetően.

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt zárórendezvényére 2018. november 30-án került sor. A fejlesztés eredményeként az orvosi rendelőnek helyet biztosító épület teljes külső és belső felújításon ment keresztül, eszközparkja is megújult. Megtörtént az ingatlan teljes akadálymentesítése, ácsszerkezet, tetőhéjazat és külső nyílászárók cseréje. A vízellátó és a szennyvízelvezető rendszer felújításra került, a jövőben a beépített kondenzációs kazán biztosítja az épület fűtését. A működési költségek csökkentése érdekében, villamos hálózatra kapcsolt polikristályos napelemes rendszer telepítése is megtörtént. Így az egészségügyi szolgáltatásokat egy modern, jól felszerelt rendelőben veheti igénybe a lakosság.

Az egészségügyi infrastrukturális fejlesztés az ellátott lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedését, a betegségek megelőzést és korai felismerését, ezáltal az életminőség javítását segítik elő. A beruházásnak köszönhetően az egészségügyi ellátó rendszer infrastruktúrája területileg kiegyenlítettebbé válik.

 

 

További információ kérhető:

Brlás János, polgármester

Kardos Község Önkormányzata

Elérhetőség: kardos@szarvasnet.hu

Kapcsolat

Kardos Község Önkormányzata
5552 Kardos, Gyomai út 24.
15347055-2-04
Brlás János polgármester
tel: (66)292-121
fax: (66)292-230
e-mail:kardos@szarvasnet.hu