KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

DOBOZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

A Dobozi Polgármesteri Hivatal felújítása

A Támogatás Összege:

60,08 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00047
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSE: 2019.06.30.

A projektről

Kedvezményezett neve: Doboz Nagyközség Önkormányzata

 

A projekt címe: A Dobozi Polgármesteri Hivatal felújítása

 

Szerződött támogatás összege: 60,08 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt keretében Doboz Nagyközség Önkormányzata, a tulajdonában lévő Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítését kívánja megvalósítani. A fejlesztés 100%-os önkormányzati tulajdonban álló ingatlanon, a 5624 Doboz, Kossuth tér 3. szám (hrsz.: 1) alatt valósul meg. Az intézmény fenntartója és üzemeltetője Doboz Nagyközség Önkormányzata.  Az épület három épületszárnyból tevődik össze, az A és B utcai szárnyakból és a C udvari szárnyból. Az A és B szárny egy időben épület vályog falazatú, fa gerendázatú födémszerkezetes épület, ablakai fa szerkezetűek 2 rétegű üvegezéssel, építési éve a század első felére tehető. A C szárny a 2000-es évek elején épült kerámia falazatú, E gerendás födémszerkezetű, jelenleg nem használatos tetőtéri kialakítással. A C szárny ablakai szintén 1 rétegű üvegezésű fa nyílászárók. Mindhárom épületszárny fűtése egy kazánházról működtetett. A melegvíz termelés a vizesblokkban elhelyezett elektromos átfolyós vízmelegítővel történik.

A tervezett korszerűsítéssel az épületek homlokzati és zárófödém hőszigetelését, továbbá a homlokzati nyílászárók cseréje újul meg. A jelenlegi áthajtó kapu (személyforgalmi) a kapualjban bezárásra kerül 2 db homlokzati nyílászáró portállal, így a szárnyak közötti belső használat is energiahatékonyabbá és kényelmesebbé válik. A kapualjban kerülne kialakításra az akadálymentes bejutás biztosítása, továbbá a B épületszárnyban egy akadálymentes mosdó kerül kialakításra. A projekt célja: az önkormányzati tulajdonban lévő épület hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, ezen belül az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése, amely a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálja, további cél a hazai megújuló energiaforrások fokozottabb használata.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

I.Épület hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteség csökkentése: Hő- és hangszigetelés

  1. Nyílászáró szerkezetek cseréje:3 rétegű fa szerkezetű hőszigetelő üvegezéssel és fokozott légzárással kialakított nyílászárók kerülnek kialakításra, középtölgy színben. A nyílászárók utólag, rögzítő vasalat alkalmazásával kerülnek beépítésre. A beépítés utáni réseket speciális PUR-habbal kell tömíteni. Az ablakok külső oldalán anyagában színezett lemez párkány, belső oldalán fakönyöklő kerül elhelyezésre. A külső párkánylezárásoknál szilikonos tömítést kell alkalmazni.

III. Fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából: 3 db 1 kW-os rendszer.

IV.A fejlesztés során az épület projektarányos akadálymentesítése szükséges, mely megfelel az OTÉK előírásainak.  Tervezett akadálymentesítési fejlesztés bemutatása: A bejárati kapuzat akadálymentes átalakítása, illetve járdajavítások szükségesek. 1 db akadálymentes parkoló szükséges mely az épület előtt 50 m-en belül kerül biztosításra, az akadálymentes főbejárathoz legközelebb. Ezt táblával és felfestéssel, jobbra néző piktogrammal lesz jelölve a projekt kialakítása során. A vakok és gyengénlátók részére a bejárati kaputól vezetősáv szükséges. Kialakítani szükséges egy rámpát, illetve hozzá megfelelő járdát. A külső rámpa 5%-os lejtéssel készül fallal párhuzamosan, a 30 cm-es szint áthidalására 6m hosszal. A bejárati lépcsők élei kontrasztosan lesznek jelölve. A rámpa és lépcsők oldalán 2 soros korlátok lesznek elhelyezve.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30

 

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00047

Projekt Dokumentumok

Kapcsolat

Doboz Nagyközség Önkormányzata
5624 Doboz, Kossuth tér 3.
15725149-2-04
Köves Mihály polgármester
tel: (66)268-765
fax: (66)889-181
e-mail: polghiv@doboz.hu