KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A HELYI TERMELŐI PIAC ÚJRAÉLESZTÉSE DÉVAVÁNYÁN

A Támogatás Összege:

74.738.321 FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00016

Befejezés dátuma: 2020.11.25.

Támogatási intenzitás: 99,772692%

A projektről

Dévaványa Város Önkormányzata a helyi termelők helyi piacra jutását kívánja támogatni, egy minden igényt kielégítő, vonzó piaci terület, kapcsolódó üzlethelyiség és infrastruktúra kialakításával.

A projekt a helyi termelők, helyi piacra jutását hivatott támogatni meglévő piaci terület fejlesztésével (termelői piaccsarnok, kültéri elárusítóhelyek), a kapcsolódó üzlethelyiség és infrastruktúra kiépítése révén.  Az infrastrukturális beruházás a helyi termék piacra jutását segítő eszközbeszerzést, illetve megújuló energiaforrások részarány-növelést is tartalmaz.

A projekt megvalósításának helyszíne: Dévaványa Bethlen G. u. 1834 hrsz.

A projekt kivitelezése során a meglévő piaci területen főként a helyi termelők részére szeretnénk fedett piaccsarnokot létrehozni, körülötte a piaci területet fejleszteni és a kapcsolódó infrastruktúrát kiépíteni. Fontos a megfelelő akadálymentesítés, a megújuló energiaforrások használata, az elegendő kerékpártároló, valamint hulladékgyűjtő edényzet kihelyezése. Szükséges az eladóknak fix asztalokat biztosítani, de lehetőséget kell teremteni a szabad, saját asztalon vagy mozgóárusként gépkocsiból történő árusításra is. Elegendő áramvételi és vízvételi pontot szükséges kialakítani, minőségi illemhelyeket, kézmosókat kell biztosítani. A piac állandó szereplői közé tartoznak a hagyományos piaci gasztronómia képviselői, mint pl. a lángosos vagy kolbászos, melyek nélkül egy magyar piac sem lehet az igazi. Különleges hangulatot kölcsönöznek a helynek, alkalmat teremtenek a találkozásra, ismerkedésre, mindemellett megismerkedhetünk a helyi gasztronómia egyes szegmenseivel. Elmondhatjuk, hogy a dévaványai piacra kilátogató emberek 50%-a rendszeresen fogyaszt valamely piaci ételt. Fontos számunkra, hogy legyen egy olyan, minden elvárásnak megfelelő, lángos vagy más piaci étel árulására alkalmas helyiség, melyet bérbe tudunk adni. A beruházás így a minimálisan előírtnál így több, egymással szinergiában lévő tevékenységet is tartalmaz. A projekt nem támogatható tevékenységeket nem tartalmaz. A beruházás szakmai-műszaki eredményeként fedett elárusítóhelyekkel, kulturált kiszolgáló helyiségekkel, bérbe adható üzlethelyiséggel, irodával, raktárral gazdagodnánk, a szabad elárusító helyek pedig rendezettebbek lennének.

A projekt célja egy fenntartható, intelligens és befogadó növekedést célzó, belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítő és foglakoztatás-ösztönző térségi és helyi gazdaságfejlesztési beruházás megvalósítása.  

Projekt összköltsége: 74 738 321 Ft

Megítélt támogatás összege: 74 738 321 Ft

Befejezés dátuma: 2020.11.25.

Támogatási intenzitás: 99,772692%

Kapcsolat

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
5510 Dévaványa, Hősök tere 1.
15725321-2-04
Valánszki Miklós Róbert polgármester
tel: (66)484-100
fax: (66)484-100
e-mail:polgermester@devavanya.hu