KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A HELYI TERMELŐI PIAC ÚJRAÉLESZTÉSE DÉVAVÁNYÁN

A Támogatás Összege:

64,99 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00016

A projektről

Dévaványa Város Önkormányzata a helyi termelők helyi piacra jutását kívánja támogatni, egy minden igényt kielégítő, vonzó piaci terület, kapcsolódó üzlethelyiség és infrastruktúra kialakításával.

A projekt a helyi termelők, helyi piacra jutását hivatott támogatni meglévő piaci terület fejlesztésével (termelői piaccsarnok, kültéri elárusítóhelyek), a kapcsolódó üzlethelyiség és infrastruktúra kiépítése révén.  Az infrastrukturális beruházás a helyi termék piacra jutását segítő eszközbeszerzést, illetve megújuló energiaforrások részarány-növelést is tartalmaz.

A projekt megvalósításának helyszíne: Dévaványa Bethlen G. u. 1834 hrsz.

A projekt kivitelezése során a meglévő piaci területen főként a helyi termelők részére szeretnénk fedett piaccsarnokot létrehozni, körülötte a piaci területet fejleszteni és a kapcsolódó infrastruktúrát kiépíteni. Fontos a megfelelő akadálymentesítés, a megújuló energiaforrások használata, az elegendő kerékpártároló, valamint hulladékgyűjtő edényzet kihelyezése. Szükséges az eladóknak fix asztalokat biztosítani, de lehetőséget kell teremteni a szabad, saját asztalon vagy mozgóárusként gépkocsiból történő árusításra is. Elegendő áramvételi és vízvételi pontot szükséges kialakítani, minőségi illemhelyeket, kézmosókat kell biztosítani. A piac állandó szereplői közé tartoznak a hagyományos piaci gasztronómia képviselői, mint pl. a lángosos vagy kolbászos, melyek nélkül egy magyar piac sem lehet az igazi. Különleges hangulatot kölcsönöznek a helynek, alkalmat teremtenek a találkozásra, ismerkedésre, mindemellett megismerkedhetünk a helyi gasztronómia egyes szegmenseivel. Elmondhatjuk, hogy a dévaványai piacra kilátogató emberek 50%-a rendszeresen fogyaszt valamely piaci ételt. Fontos számunkra, hogy legyen egy olyan, minden elvárásnak megfelelő, lángos vagy más piaci étel árulására alkalmas helyiség, melyet bérbe tudunk adni. A beruházás így a minimálisan előírtnál így több, egymással szinergiában lévő tevékenységet is tartalmaz. A projekt nem támogatható tevékenységeket nem tartalmaz. A beruházás szakmai-műszaki eredményeként fedett elárusítóhelyekkel, kulturált kiszolgáló helyiségekkel, bérbe adható üzlethelyiséggel, irodával, raktárral gazdagodnánk, a szabad elárusító helyek pedig rendezettebbek lennének.

A projekt célja egy fenntartható, intelligens és befogadó növekedést célzó, belső erőforrásokra épülő, gazdaságélénkítő és foglakoztatás-ösztönző térségi és helyi gazdaságfejlesztési beruházás megvalósítása.  

Projekt összköltsége: 65 137 908 Ft

Megítélt támogatás összege: 64 989 845 Ft

Támogatás aránya: 99,77 %

Projekt Dokumentumok

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kapcsolat

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
5510 Dévaványa, Hősök tere 1.
15725321-2-04
Valánszki Miklós Róbert polgármester
tel: (66)484-100
fax: (66)484-100
e-mail:polgermester@devavanya.hu