KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Biharugra Község Önkormányzata

Biharugra – helyi zárt piactér kialakítása

A Támogatás Összege:

28 690 045 FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.1.3-16-BS1-2017-00009
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSE: 2019.10.31.

A projektről

Új piaci épületet kap Biharugra

 

Biharugra Község Önkormányzata a TOP-1.1.3-16 kódszámú „Helyi gazdaságfejlesztés” című pályázati felhívás keretében támogatási kérelmet nyújtott be, amely 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt célja a már meglévő piac mellé egy korszerű zárt piacterület, egy vásártér kialakítása, ahol az időjárástól függetlenül az őstermelők megfelelő körülmények között árulhatják termékeiket.

A község vezetése azon dolgozik, hogy Biharugra élhető település legyen, ezért megragad minden lehetőséget, amellyel fejlesztheti a települést. Ennek szellemében kerül kialakításra az Önkormányzat tulajdonában lévő biharugrai 329. hrsz-ú (5538 Biharugra, Bölönyi utca 1.) ingatlanán az új árusító hely.

Földrajzi elhelyezkedéséből és természeti adottságokból fakadóan évszázadok óta a mezőgazdaság az itt élő emberek megélhetésének fő forrása. Ugyanakkor a megtermelt mezőgazdasági termékek piacra vitele a mai napig az egyik leginkább bizonytalan tényezője a gazdálkodásuknak. Biharugra rendelkezik nyitott piacterülettel, ahol az ideális időjárási körülmények közepette a helyi termelők a termékeiket piacra tudják juttatni. Azonban az egyre gyakoribb szélsőséges időjárási körülmények befolyásolják a termelők és a vásárlók helyi piacra jutásának a lehetőségét.

A projekt eredményeként egy fedett, zárt és szigetelt 97,5 m2-es piactér kerül kialakításra, akadálymentesített parkolóval, amely minden hatályos jogszabályi követelménynek meg fog felelni. Ezáltal Biharugrán egy olyan létesítmény valósul meg, ahol az őstermelők megfelelő körülmények között árulhatják majd a minőségi termékeiket. A piac a község központjában kerül kialakításra, mind tömegközlekedéssel, személygépjárművel, kerékpárral, gyalog jól megközelíthető helyen.  A fejlesztés célcsoportja a helyi termelők, azonban további árusokra is lehet számolni, akik vidékről, vagy akár Románia felől érkeznek és ruházati cikkeket, használati tárgyakat árulhatnak rendszeresen.

A beruházás megvalósítása révén, az új piac átadását követően a területen rendszeresen tarthatók majd piaci napok, a kereslethez igazodóan a szezonális időszakban heti több alkalommal is.  A fejlesztés révén egy komplex, vonzóan kialakított zárt vásártér jön létre, mely túllépve értékesítési funkcióján, képes önálló közösségi térré, élményhelyszínné válni.

Projekt Dokumentumok

Kapcsolat

Biharugra Község Önkormányzata
5538 Biharugra, Erzsébet u. 25.
15344722-2-04
Makra Tibor polgármester
tel: (66)498-362
e-mail: biharugra@gmail.com