KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

BATTONYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A battonyai Sporttelep energetikai korszerűsítése

A Támogatás Összege:

144.762.691 FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00048
A PROJEKT TÁMOGATÁSA: 100%
A PROJEKT VÁRHATÓ BEFEJEZÉSE: 2022.06.30.

A projektről

Az épület 1980-as években épült, acél tartószerkezetes kitöltő falakkal illetve kopolit üveg felületekkel. A tetőszerkezet acél rácsos tartó szerkezet kívül alumínium trapézlemez héjazattal alacsony hajlásszögben kialakítva. A tornacsarnokkal egy légtérben az emeleti szinten van kialakítva egy lelátó ahol a vendégek helyet foglalhatnak.
A lelátó alatti helyiség a kazánház melyben az épület és a vele egy nyaktaggal összekötött épület fűtési rendszerének kialakítása valósult meg.
Az épület külső mérete 43 m x 19,2 m. Az épület felújításával kapcsolatban 5 fő munkanem csoport valósult meg, melyek a felújítás tárgyát képezték :
1. Tető héjazatának megtartása mellett a tető hőszigetelése és vízszigetelése a hőveszteség csökkentésének érdekében.
2.Külső homlokzat kopolit üvegeinek egy részének bontása és helyette hőszigetelő falazat kialakítása. Homlokzati hőszigetelés
3. A tornacsarnok épület és a szomszédos öltöző épület fűtési rendszerének egymástól történő leválasztása és korszerűsítése.
4. A homlokzati nyílászárók cseréje.
5. Akadálymentes vizesblokk kialakítása.
1. Az épület tető rétegrendjének feltárása után a teljes felületen nem éghető hőszigetelés került kialakításra a szükséges lágy PVC vízszigetelés kialakításával.
2. A homlokzaton látható kopolit üveg mellé YTONG hőszigetelő falazat készült. A legfelső kopolit üveges bevilágító sávot a kellő természetes fény szükségessége miatt megtartottuk. A meglévő falszerkezet és az új falszerkezet egyaránt szálas hőszigetelési rendszert kapott a hőveszteségek csökkentése érdekében.
A meglévő kazánházba új kondenzációs kazánok lettek elhelyezve melyekből az előállított fűtési melegvíz a tornaterem mennyezetén befüggesztett thermoventillátorokhoz jut és ott leszorító ventillátorokkal a meleg levegő lefelé áramlását biztosítja.
A fűtési rendszerről leválasztott öltöző épület külön kondenzációs kazánt kapott, mely a fűtési és a használati melegvíz ellátást biztosítani tudja.
A régi beépített nyílászárók kb 10 évesek, hőátbocsájtási tényezőjük korszerűtlen (1,6W/m2K), légzárásuk nem tökéletes volt, ezért ezeket korszerű hőátbocsájtási tényezővel rendelkező argon gázzal töltött üvegezésű műanyag nyílászárókra cseréltük. Minimális elérendő követelmény: Uw < 1, 15W /m2K

Projekt Dokumentumok

Kapcsolat

Battonya Város Önkormányzata
5830 Battonya, Fő utca 91.
15725242-2-04
Boros Csaba polgármester
tel: (68)456-122
fax: (68)456-122
e-mail:polgarmester.battonya@fabinet.hu