KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

BATTONYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA BATTONYÁN

A Támogatás Összege:

220 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-2.1.2-15-BS1-2016-00013

A PROJEKT BEFEJEZÉSE: 2022.05.31.

A projektről

A projekt tervezett tevékenységei a 1485 helyrajzi számú (Hősök tere), a 2880/2 helyrajzi számú, 11 helyrajzi számú és a 14/14 helyrajzi számú ingatlanokon valósultak meg. A projekt elemei a 1485 helyrajzi számú Hősök tere teljes növényfelület és növényállomány rekonstrukciója az élőhelyek és biodiverzitás növelésének érdekében, helyreállításra, illetve kialakításra került a több szintes növényállomány (gyepfelületek, cserjesorok és foltok kialakítása és megújítása, a kiegészítő tevékenység keretében eltávolított beteg fák pótlása) kiépítésre került a LED technológiás térvilágítás, a telepítésre kerülő növényfajok pontos listája a pályázat keretében elkészítendő Zöld infrastruktúra hálózat fejlesztési- és fenntartási akcióterv keretében kerültek meghatározásra.
Megvalósult a gyomirtás/beteg fák eltávolítása. A 2880/2 helyrajzi számú területen kialakításra került egy játszótér és egy szabadtéri sport/tornapálya.
Az akcióterületen önkormányzat tulajdonába kerülő szolgáltató épület kialakítása gazdaságélénkítési céllal megvalósult a Korona Szálló (Hrsz.:11) egykori kávézó teraszának rekonstrukciója a jelenlegi, az épület jellegéhez méltatlan, településképet zavaró fémszerkezetű toldalék épület bontását követően, annak helyén a fellelt történelmi dokumentációk alapján. Az ingatlan használatára vonatkozólag az önkormányzat bérbeadási szerződést kötött.
Teljes rétegrendjében vízáteresztő burkolatú sétautak nyomvonal rekonstrukciója és felújítása valósult meg, a nem vízáteresztő burkolatok cseréje megtörtént. A terület rendeltetésszerű használathoz szükséges eszközbeszerzés keretében környezetbe illő, minőségi utcabútorok, hulladéktárolók elhelyezése valósult meg. A területen megtartott rendezvényekhez kapcsolódóan nyilvános mosdó és öltöző került kialakításra. A gyalogos és gépjármű forgalom elválasztásának érdekében a 2880/2 és a 14/14 helyrajzi számú ingatlanok között gyalogos híd került kiépítésre a Királyhegyesi-Száraz éren átívelően.

Kapcsolat

Battonya Város Önkormányzata
5830 Battonya, Fő utca 91.
15725242-2-04
Boros Csaba polgármester
tel: (68)456-122
fax: (68)456-122
e-mail:polgarmester.battonya@fabinet.hu